Társkeresők társasága

Egy barátságos hely, ahol megoszthatjuk egymással mindazt a tudást, információt, örömöt és bánatot, kételyt és bizonyosságot, kérdést és tapasztalatot, amely a társkeresésünkhöz kapcsolódik. A "Holt költők társasága" helyett a nagyon is élő "társkeresők társasága".

Friss topikok

Archívum

MI KELL A NŐNEK?

2008.12.11. 16:26 - Rusznák Tamás

Címkék: mi kell női vágyak

Érdekes beszélgetés résztvevője voltam Mikulás napján. A jó hangulatú esemény valódi beszélgetéssé alakult, olyannyira, hogy a végén alig akartak hazamenni a résztvevők. A téma, a: "mi kell a nőknek", láthatóan nemcsak a nőket érdekelte. Úgy tűnt, erőteljes igény mutatkozik mind e téma bennsőséges és nyitott megbeszélésre, mind arra, hogy a nők nők lehessenek, mások, mint a férfiak, olyanok, akiket szeretettel, biztonságot nyújtó férfiassággal, udvariassággal, valódi odafigyeléssel hódítanak el és tartanak meg a férfinem tagjai. Nem érhetett senkit meglepetésként, hogy bizony sok - fájó - hiányról is beszámoltak a résztvevők, akik kevesebb beszédet, és sokkal több gyakorlatot igényelnének az előbb említett területeken. Bár, az egymással folytatott igazi beszélgetés is a hiánylistán szerepelt.

Ami mindezeken túl nagy tanulsága volt a gyertyafényes beszélgetésnek, az talán a következő rövid történettel érzékeltethető legjobban. A történet nem az enyém, de rendkívül kifejező:

Két ember beszélget a régmúltban:

- Tudod, néhány emberöltő múlva feltalálják a kereket.

- Ne mond, és mi az a kerék - kérdi a másik.

- A kerék az olyan kerek, küllők tartják és merevítik belülről, van egy lyuk a tengelynek... te, szent ég, én feltaláltam a kereket - mondja lelkesülten emberünk."

Vagyis - és ez nagyon világosan érzékelhető volt a beszélgetésen is - amig nincs ismeretünk, tapasztalatunk a vágyott dolgokról, viselkedésekről, helyzetekről, addig nem is tudjuk azokat elképzelni. Bátorságra, nyitottságra, megérzésekre, újításokra, próbálkozásokra és tapasztalatokra van szükségünk, hogy ki tudjunk lépni megszokott, biztonságos, de gyakran "nem szeretem" mindennapjainkból.

Volt még egy megszívlelelndő tanulság. Nem nagy felfedezés, évezredek óta tudjuk, de mostanában mintha még is elfelejtenénk. A tanulság pedig az, hogy a nő akkor lesz "igazi" nő, akkor érzi magát nőnek, akkor érzi magát jól nőként, ha van egy férfi ("a Férfi"), aki őt valóban nőként kezeli. Nők és férfiak egymás szemének tükrében leszünk nővé és férfivá. Ma, amikor nagyon sok élethelyzetben, szerepben a nők is férfiként kénytelenek versenyezni egymással és a férfiakkal, összezavarodnak, bizonytalanná válnak a korábbi - jól begyakorlott - szerepek, használhatatlanok lesznek a korábbi minták. Lehet ezen - a múltba merengve - keseregni, sőt akár össze is lehet törni a tükröt, de nem érdemes. Helyette nyitott szívvel, napról-napra megújított erővel, bátorsággal lehet megdolgozni azért, hogy tudjuk: mi kell a nőnek?!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsad.blog.hu/api/trackback/id/tr96983067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Copyright © 2009 | Társkeresők társasága


süti beállítások módosítása